Bewoners aangehouden na doodrijden overvaller

Bij een gewapende woningoverval in Arnhem is een man overleden. Bij de overval die rond 21.30 uur plaatsvond, werden schoten gelost.

Toen agenten op de Limburgsingel aankwamen, troffen zij voor de woning een dode man aan. Zijn identiteit is nog niet bekend. De politie doet onderzoek en heeft de omgeving afgezet.

Lokale media meldden dat de slachtoffers van de woningoverval met een busje achter de overvaller zouden zijn aangereden. Daarbij zou de overvaller meerdere keren hebben geschoten op het busje. Vervolgens kwamen de twee in botsing. De overvaller raakte hierbij zo ernstig gewond, dat hij overleed.

De politie wilde 'in het belang van het onderzoek' niet bevestigen of dit verhaal klopt.

Update 13:25 uur
Volgens De Gelderlander is een advertentie op internet, waarin een rolex ter waarde van 30.000 euro wordt aangeboden, mogelijk de aanleiding geweest voor de overval. Volgens buren is het bewuste pand 'net een fort'. De bewoner van het pand bezit meerdere bedrijven in Arnhem, waaronder een groothandel in bloemen en planten, een zonnestudio en de Primera in winkelcentrum Oostburgwal. 

Update 20.11 uur
Een 32-jarige vrouw en een 34-jarige man uit Arnhem zijn donderdagavond gearresteerd nadat een man om het leven was gekomen die hun woning had overvallen. Bij de overval op het huis aan de Limburgsingel in de Arnhemse wijk De Laar-Oost waren volgens de politie meer overvallers betrokken. Voor de overval is nog niemand aangehouden.

Na de overval is volgens de politie geschoten. Dat gebeurde tijdens een achtervolging. De politie kan nog niet zeggen door wie die schoten zijn gelost. Volgens buurtbewoners sprong de 34-jarige man na de overval in een busje van een pizzakoerier dat in de straat stond. Met dat busje ging hij achter de overvaller aan. Hij reed hem aan in een nabijgelegen plantsoentje

 

Dode na woningoverval Arnhem
Dode na woningoverval Arnhem (Foto: ANP)