Eerste gameplay Outcast-remake onthuld

The Ulukaï is back! Uitgever BigBen heeft eerder vandaag een trailer uitgebracht van Outcast: Second Contact, de remake van de originele Outcast uit 1999. In de herfst van dit jaar moet de remake verschijnen voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

Vorig jaar werd de complete remake al aangekondigd met enkele veelbelovende screenshots. Opnieuw ga je eropuit als Cutter Slade, om als eerste mens contact te leggen met de buitenaardse wezens op de planeet Adelpha. In de trailer valt meteen op hoe gelijkend het uiterlijk en de stijl zijn met de originele versie, wat niet zo vreemd is als je je bedenkt dat het leeuwendeel van het originele ontwikkelteam ook aan de remake heeft gewerkt. In 2014 brachten de heren van de inmiddels opgeheven ontwikkelstudio Appeal al een soort remaster uit van Outcast, maar dat betrof slechts een milde grafische oppoetsbeurt.

Outcast werd vooral bekend omdat het één van de pioniers was van het open-wereldconcept toen het in 1999 uitkwam voor pc. Hoewel de makers trouw zijn gebleven aan de stijl van het origineel is het nog even afwachten hoeveel gamers door de toch wel gedateerde mechanics heen kunnen kijken. In oktober vorig jaar hadden wij alvast een preview van Outcast: Second Contact.