FOK! Wat een weer: Lenteregen brengt Gods zegen

Dondert 't in de maand maart, in mei dekt sneeuw de aard.

Welkom op deze (overwegend) zonnige vrijdag! Het is voor veel mensen weer weekend en het weer doet gezellig mee. Was het gisteren ronduit een schitterend mooie dag, ook vandaag schijnt de zon volop, hoewel er hier en daar wel wat sluierbewolking aanwezig kan zijn. Pas in de namiddag trekken er in het zuidwesten regenwolken binnen. In de loop van de avond breidt het regengebied zich richting het oosten uit. Enkel het uiterste noordoosten heeft kans om het tot na middernacht droog te houden. 

En dan de temperaturen: het wordt opnieuw een zomers warme dag met lokaal 23 graden in het zuidoosten van het land. Het noordwestelijk kustgebied zal zich tevreden moeten stellen met een maximumtemperatuur van 'slechts' 18 graden. De wind waait vandaag uit het zuiden en is overwegend matig van kracht. In de loop van de dag draait de wind door naar het zuidwesten. 

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 07:17
Zon onder: 20:10
Zonkracht: 3/2

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1943 Bombardement op het westen van Rotterdam, 326 doden en vierhonderd gewonden.
1948 Het Amerikaanse congres keurt het Marshallplan goed.
1959 De 14e dalai lamaTenzin Gyatso, steekt de grens over naar India en krijgt daar politiek asiel.
1991 Einde van het Warschaupact.
1986 Een Boeing 727 van Mexicana op weg naar Puerto Vallarta vat vlam en stort neer in de bergen ten noordwesten van Mexico-Stad, 166 mensen komen om.
1994 In Alphen aan den Rijn wordt het themapark Archeon geopend.

Zonnige dag op de Kalmthoutse heide (Foto: qltel)
Zonnige dag op de Kalmthoutse heide (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!