Van Gerwen domineert tegen Chisnall, Van Barneveld overtuigt weer

Het is vanavond Judgement Night in de Premier League Darts en de twee afvallers na de eerste helft van de competitie worden bekend. Eén probleem: die waren na vorige week al bekend en dus is er helemaal geen 'judgement'. Jelle Klaasen speelt zijn laatste duel van het Premier League-seizoen, de eveneens afgevallen Kim Huybrechts doet niet mee om bij de laatste uren van zijn op sterven liggende moeder te zijn. Peter Wright krijgt daardoor een reguliere 7-0 zege in de schoot geworpen. We zijn er ook vandaag weer live bij op RTL7.

Phil Taylor (ENG) - Jelle Klaasen (NED) 7-5
Mogelijk wat bevrijd van de druk - hij ligt er immers al uit - kende Klaasen een prima begin, waarin hij Taylor in de derde leg zowaar zelfs brak. De Nederlander herhaalde dat nog eens en kwam zo op een 4-1 voorsprong. Dat werd echter gevolgd door een paar legs die nergens op leken en The Power ging er gelijk op en over: 5-4. Klaasen kon nog heel even iets terugdoen, maar moest het hoofd buigen voor Taylor: 7-5.

Phil Taylor - Jelle Klaasen (Bron: PDC)
Phil Taylor - Jelle Klaasen (Bron: PDC)

Gary Anderson (SCO) - Adrian Lewis (ENG)
Het duel kende een prima begin en ondanks een aantal breaks werden de eerste vier legs netjes verdeeld. Op dat moment gaf Anderson echter eens stevig gas en Lewis was nergens meer. Met prachtige finishes van 143 en het maximum van 170 snelde de Schot naar 6-2. Lewis pakte nog wel één leg, maar daar bleef het bij: 7-3.

Gary Anderson - Adrian Lewis (Bron: PDC)
Gary Anderson - Adrian Lewis (Bron: PDC) 

Raymond van Barneveld (NED) - James Wade (ENG) 7-2
Van Barneveld speelde prima, maar Wade's spel leek lang nergens naar. Dat betekende dat de Nederlander de ene na de andere leg bij kon schrijven en plots stond het 5-0. Wade voorkwam dat hij met een whitewash het podium moest verlaten en won en passant nog twee legs, maar daar bleef het bij: 7-2. 

Raymond van Barneveld - James Wade (Bron: PDC)
Raymond van Barneveld - James Wade (Bron: PDC)

Michael van Gerwen (NED) - Dave Chisnall (ENG) 
Al vanaf de eerste beurt had Chisnall weinig in te brengen tegen het geweld van Van Gerwen, die binnen een paar minuten de 5-0 op het scorebord had staan. Via dubbel 20 kon Chisnall dan eindelijk een leg winnen, maar meer was Chizzy niet gegund. Van Gerwen nam snoeihard revanche na zijn verlies tegen Van Barneveld vorige week en stapte na een razendsnel potje met 7-1 van het podium.

Michael van Gerwen - Dave Chisnall (Bron: PDC)
Michael van Gerwen - Dave Chisnall (Bron: PDC) 

Peter Wright (SCO) - Kim Huybrechts (BEL) walkover, 7-0
Huybrechts kwam vanwege het op sterven liggen van zijn moeder niet in actie.

De stand na vanavond (Bron: Oddsportal)
De stand na vanavond (Bron: Oddsportal)

Premier League: Judgement Night (Pro Shots / LiveDartsNL Joris Verwijst)
Premier League: Judgement Night (Pro Shots / LiveDartsNL Joris Verwijst)