Winkeltrip Wilders kost Gent 13.500 euro

Een winkeltripje van PVV-leider Geert Wilders en zijn vrouw in het Belgische Gent heeft de gemeente 13.500 euro gekost. Voor het bezoek op zaterdag 18 maart werden 57 agenten ingezet om de doortocht van het echtpaar in goede banen te leiden en islamistische terreur op afstand te houden.

Dat heeft burgemeester Daniël Termont (socialistische partij) geantwoord op vragen van de fractieleider van de christendemocraten in de Gentse gemeenteraad, tevens federaal parlementariër Veli Yüksel. Die twitterde donderdag: ,,57 Gentse flikken beveiligen bezoek Wilders aan Gent, kostprijs 13.500 euro. Waarom moet de Gentse belastingbetaler opdraaien voor privé-uitstap?"

Volgens Het Laatste Nieuws had Gent een negatief advies voor het bezoek gegeven omdat er te weinig tijd was voor een risicoanalyse. Wilders kwam toch. ,,Iedereen mag gaan en staan waar hij wil, maar als de kostprijs zo hoog oploopt, lijkt het mij normaal dat de factuur wordt verhaald op de betrokkene of de Nederlandse overheid", aldus Yüksel.

Winkeltrip Wilders kost Gent 13.500 euro
Winkeltrip Wilders kost Gent 13.500 euro (Foto: ANP)