Vilhena geschorst, geen Klassieker

Tonny Vilhena zal door een schorsing van de KNVB niet mee kunnen doen tegen Ajax in De Klassieker. De middenvelder moet drie duels brommen, waarvan een voorwaardelijk.

Vilhena was in eerste instantie vier wedstrijden geschorst, echter ging zijn club Feyenoord in beroep, waardoor hij beschikbaar was om te spelen. Daarmee hoopte het team van Giovanni van Bronckhorst een van de motoren op het middenveld te kunnen laten meedoen tegen Ajax op zondag 2 april in de Amsterdam ArenA.

Tegenover de beroepscommissie verklaarde Vilhena niet opzettelijk een elleboog te hebben uitgedeeld aan slachtoffer Matthias Pogba. "Ik weet het niet. Maar het was geen elleboog of klap", liet de Feyenoorder woensdagavond weten.

Ook arbiter Danny Makkelie werd gehoord door de commissie. "Ik heb het incident niet gezien. Daarom heb ik niet gefloten. Als ik dit wel had gezien, was het geel geweest", verklaarde de scheidsrechter die het duel waarin het incident had plaatsgevonden, tussen Sparta Rotterdam en Feyenoord, had geleid.

Uitspraak

Donderdagmorgen volgde de uitspraak van de beroepscommissie van de KNVB. Zij schorsen de speler van Feyenoord voor drie wedstrijden, waarvan één duel voorwaardelijk. Vilhena mist hierdoor de wedstrijd van zondagmiddag tegen Ajax en de midweekse ontmoeting met Go Ahead Eagles.

Van Bronckhorst kan op zondag 9 april in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle weer beschikken over de middenvelder.