NBA: Weer weergaloze wedstrijd Westbrook

Het wordt een eentonig verhaal. Oklahoma City speelt een wedstrijd en Russell Westbrook laat iets zien wat voor het gros van de NBA-spelers het hoogtepunt in hun carrière zou zijn. In de voorlaatste wedstrijd van de Thunder maakte Westbrook vrijwel in zijn eentje een achterstand van veertien punten in de laatste drie minuten ongedaan. Afgelopen nacht tegen de Orlando Magic deed hij iets nog opmerkelijkers.

Zes minuten voor het einde van de wedstrijd leidde Orlando in eigen huis met 93-79. Westbrook scoorde vervolgens zestien van de twintig punten van de Thunder. De ploeg keek echter nog tegen een 102-99 achterstand aan met nog een paar seconden op de klok.

Iedereen in Orlando wist dat de bal naar Westbrook zou gaan. Omringd door twee verdedigers en volledig uit balans schoot de guard toch een heel verre driepunter richting de basket, die uiteraard binnenviel. Het zette Westbrook op vijftig punten en verlenging was een feit.

De Magic openden de verlenging met een driepunter van Terrence Ross, maar daarna kwamen ze niet meer in het spel voor. Met dertig seconden te spelen zette Westbrook de score op 106-114. Het was tevens de eindstand.

Westbrook eindigde met de volgende bizarre cijfers: 57 punten, 13 rebounds en 11 assists. Enes Kanter, wiens taak het is zoveel mogelijk te scoren als Westbrook zit, kwam tot 17 punten en 10 rebounds. Victor Oladipo speelde tegen zijn oude team en bedankte ze met dertien punten. Door de overwinning is de Thunder nu ook verzekerd van een play-off plaats.

Orlando leidde halverwege het derde kwart met 21 punten. De man wiens naam je absoluut niet moet googlen, Evan Fournier, werd met 24 punten topscorer bij Orlando.

Thunder verslaan de Magic. Bron: YouTube

In San Antonio stond de topper tussen de Spurs en de Warriors op het programma. Voor Golden State was het de tweede topwedstrijd op rij, nadat gisteren in Houston tegen de Rockets werd gespeeld.

San Antonio begon overdonderend aan de wedstrijd. Na vier minuten was de stand 15-0. Danny Green was al goed voor drie driepunters. Nog vier minuten later stond het 29-7. Dit was ook de grootste voorsprong van San Antonio in de wedstrijd.

Vanaf dat moment begon een geleidelijke comeback voor de Warriors. Bij rust was de achterstand teruggebracht tot een acceptabele 57-54. Een driepunter van Klay Thompson vroeg in het derde kwart zette Golden State op een 57-59 voorsprong, die niet meer uit handen werd gegeven. De Warriors eindigden met een ruime 98-110 overwinning.

Stephen Curry en Klay Thompson waren goed voor 29 en 23 punten. Ze kregen deze wedstrijd veel hulp van oud-Spurs speler David West. De veteraan, bezig aan zijn veertiende seizoen, liet in 2015 een miljoenencontract bij de Indiana Pacers liggen om voor een minimumcontract bij de Spurs te spelen. Zijn enige droom in zijn carrière is nog eens kampioen te worden, en die droom is hem blijkbaar miljoenen waard. Afgelopen zomer kwam er een plek vrij in de selectie van Golden State. David West maakte graag de overstap naar dit dream team, voor hetzelfde minimumsalaris. West scoorde vijftien punten tegen zijn oude ploeg.

De Boston Celtics hebben twee dagen kunnen genieten van de koppositie in de Eastern Conference. Door een nederlaag tegen de Milwaukee Bucks zijn de Celtics de eerste plaats weer kwijt aan de Cleveland Cavaliers.

In Boston werd het 100-103 voor de Bucks. Giannis Antetokounmpo, die zijn team leidt in vrijwel elke bedenkbare statistische categorie, kwam tot 22 punten, 9 rebounds, 3 assists, 3 steals en 3 blocks. Rookie Malcolm Brogdon scoorde zestien punten, waaronder een cruciale jumper in de slotseconden die Milwaukee een voorsprong van drie punten gaf. Isaiah Thomas maakte 31 punten voor de Celtics.

De Los Angeles Clippers wonnen in eigen huis van de Washington Wizards: 133-124. De overwinning was zeer welkom voor de Clippers, die een moeilijke fase doorgaan. Alle grote spelers bij Los Angeles deden wat van ze verwacht wordt: Chris Paul kwam tot 27 punten en 13 assists. DeAndre Jordan had 23 punten en 18 rebounds. Blake Griffin deed van alles wat en eindigde met 26 punten, 10 rebounds en 9 assists. JJ Redick, specialist van afstand, maakte zeven driepunters en werd met 31 punten topscorer.

Bij de Wizards speelde John Wall een sublieme wedstrijd. De point guard eindigde met 41 punten, 7 rebounds en 8 assists. Marcin Gortat, de Poolse center, werd eerder deze week gefotografeerd toen hij met drie vrouwen een nachtclub in Los Angeles verliet. Dat is zijn goed recht, maar je moet het op het veld wel waarmaken. Gortat speelde tegen de Clippers echter beroerd, scoorde maar zes punten en werd de coach al snel naar de kant gehaald.

Uitslagen

Philadelphia 76ers – Atlanta Hawks 92-99
Orlando Magic – Oklahoma City Thunder 106-114 (OT)

11. Dallas Mavericks 31-43
  12. Minnesota Timberwolves 29-44
  13. Sacramento Kings 29-46
  14. Phoenix Suns 22-53
  15. Los Angeles Lakers 21-53