Spelersvrouw: "Trap mijn overspelige man uit het nationale elftal"

De Chinese voetballer Jiang Zhipeng heeft niet bepaald de week van zijn leven. In de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Iran maakte hij de fout waardoor Iran de enige treffer van de wedstrijd kon maken, maar daar bleef het niet bij.

De vrouw van Jiang toog na de wedstrijd naar Weibo, de Chinese vorm van social media. Daar beschuldigde Zhang Zhiyue haar man ervan al tijdens bijna hun hele vierjarige huwelijk vreemd te gaan. "Ik steunde hem toen hij nog een arme jongen was en mijn moeder behandelde hem als haar eigen zoon", schrijft Zhang.

"We hadden nooit een echte trouwceremonie en onze relatie werd nooit groot uitgemeten. In bijna drieënhalf van de vier jaar dat we getrouwd zijn ging hij naar bed met andere vrouwen en nu probeert hij me de dood in te jagen", foetert de vrouw. Ze doet gelijk aan oproep aan de Chinese voetbalbond en de club waar haar man speelt, Guangzhou R&F: "Mijn man zou niet meer voor jullie uit moeten mogen komen, dat is hij niet waard", schrijft de Chinese. Of de nationale voetbalbond er gehoor aan geeft is nog niet bekend.