FOK! Wat een weer: zomer!

Autoruiten nu nog steeds bevroren, dat geeft straks veel koren.

Goedemorgen! Gisteren was het een bewolkte maar meestal wel droge dag. Ook vannacht overheerste de bewolking en daar viel ook af en toe regen uit. Ook vandaag begint het bewolkt en in het noorden zou daar ook nog wat regen uit kunnen vallen. Maar gelukkig breekt in de loop van de dag vanuit het zuiden de bewolking open en komt de zon er steeds meer door. Het wordt een warme dag met middagtemperaturen van 19 tot 22 graden. Ben je op de Waddeneilanden, dan heb je pech en moet je het doen met maximaal 16.

Ook morgen wordt het een mooie en warme dag met temperaturen tot 20 graden. Vanaf zaterdag gaat de temperatuur wat omlaag, het wordt dan niet warmer dan 13 tot 15 graden. en dat blijft de dagen daarna zo. Ook dan zal er nog niet veel regen vallen.

Fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 07:17
Zon onder: 20:10
Zonkracht: 3/2

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1867 Om tien uur 's ochtends wordt de aankoop van Alaska (Alaska purchase) gesloten. Later dat jaar op 18 oktober wordt het gebied door het Keizerrijk Rusland overgedragen aan de Verenigde Staten. Het zou echter tot 1903 duren voordat de grens met Canada definitief wordt vastgelegd.
1945 In De Nieuwe Standaard verschijnt de eerste aflevering van de strip Rikki en Wiske (voorloper van Suske en Wiske).
1965 Vietnamoorlog: een autobom ontploft voor de Amerikaanse ambassade in Saigon, 22 mensen komen om, 183 raken gewond.
1967 in de Chelsea Mansion Studios in Londen wordt de foto van de voorkant van de hoes van het wereldberoemde album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band van The Beatles gemaakt.
1972 Eerste druk van het bankbiljet van 1000 gulden met Baruch Spinoza.
2001 Prins Willem Alexander en Máxima Zorreguieta maken hun verloving bekend op de Nederlandse televisie.
2010 In de Large Hadron Collider van CERN botsen voor het eerst twee stralen protonen met elkaar.

Luuntje was in zeswegen bij Heerlen en fotografeerde daar deze vlinder (Foto: Luuntje)
Luuntje was in zeswegen bij Heerlen en fotografeerde daar deze vlinder (Foto: Luuntje) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!