Grote veranderingen en een nieuwe held voor Heroes of the Storm

Blizzard heeft vandaag aangekondigd dat er grote veranderingen in de maak zijn voor Heroes of the Storm. Het nieuwe systeem, dat Heroes 2.0 wordt genoemd, brengt veranderingen in hoe bijvoorbeeld skins, heroes en currency verdiend kunnen worden, alsmede een hoop nieuwe in-game items die nu verdiend kunnen worden zoals sprays en announcers. De béta voor Heroes 2.0 gaat vandaag online, en alle features zijn ook te zien in het filmpje onderaan.

Levels

Het huidige systeem voor Heroes of the Storm houdt zowel een apart hero-als spelerlevel bij, met een maximum van level 20 voor heroes en level 40 voor spelers. Die limiet verdwijnt met Heroes 2.0, en je totale level wordt nu een optelsom van levels die je met alle heroes bereikt hebt plus je spelerslevel. Verder wordt de curve voor levels aangepast, waardoor het hele proces niet meer als een grind voelt. Als voorbeeld haalt blizzard aan dat het nu gemiddeld twaalf tot vijftien uur duurt voordat je van level 18 naar 19 gaat: met het nieuwe systeem hoeft dit slechts een paar uur te duren.

Lootboxes

Net zoals Overwatch, krijgt ook Heroes of the Storm binnenkort lootboxes. Elke keer wanneer je een level stijgt, ontvang je een lootbox: deze kunnen bestaande items bevatten zoals mounts, skins en heroes, maar ook nieuwe cosmetische items (waarover later meer). De huidige skinvariaties voor mounts en heroes die je verdient met progression zijn nu ook alleen verkrijgbaar via lootboxes.

Het systeem volgt de blizzard standaard van vier zeldzaamheidsniveau's: common, rare, epic en legendary. Er is geen minimum kwaliteit (zoals minimaal één rare wat het geval is bij Hearthstone-pakjes en lootboxes in Overwatch). Er zijn hier een aantal uitzonderingen op:

  • Voor elke 5 spelerslevels krijgt de speler een lootbox die gegarandeerd een rare bevat.
  • Voor elke 25 spelerslevels krijgt de speler een lootbox die gegarandeerd een epic bevat.
  • Voor elke 10 herolevels, een lootbox met een item voor die specifieke hero. 

Wanneer een item in een lootchest je niet bevalt, kan je er voor te kiezen het opnieuw te proberen voor 1000 gold. Rerolls houden rekening met het uitzonderingsysteem: wanneer je lootbox gegarandeerd een epic bevat, zal bij de reroll de lootbox ook een epic bevatten.

Veteranen van Heroes of the Storm krijgen als dank een aantal lootboxes cadeau. Hier is een maximum van 70 lootboxes aan verbonden. 

Nieuwe cosmetische items

Heroes 2.0 komt ook met een boel nieuwe cosmetische items in de vorm van sprays, banners, announcers, voice lines en emoji packs. De sprays en voice lines werken hetzelfde in games zoals Overwatch: met een druk op de toets kun je een wiel openen om de catchphrases van bepaalde heroes te spammen of een kek stickertje plaatsen.

De announcers lijken gebaseerd te zijn op heroes in Heroes of the Storm: onder andere Anub'arak, Arthas, Brightwing, ETC, Falstad, Gazlowe, Illidan, Lili, Abathur, Sgt. Hammer, Tassadar, Tychus, Zeratul, Butcher, Diablo, Nazeebo, Sonya en Valla hebben een voice-over. De voice-over vervangen alles behalve de map objectives. Banners zijn vlaggen die worden geplaatst wanneer een mercanary kamp wordt overgenomen, of worden geplaatst op torens en forten die vernietigd zijn.

De emoji packs werken ongeveer hetzelfde zoals ze doen in concurrent DotA 2: het zijn bewegende figuurtjes die gebruikt kunnen worden in zowel in-game chat als reguliere chat in het hoofdmenu. 

Alle nieuwe cosmetische items kunnen verdiend worden via lootboxes. Daarnaast komt blizzard met een profielenmanager voor heroes, waarmee je snel tussen bepaalde skins, mounts, sprays en meer kan wisselen om een bepaald thema aan te houden.

Nieuwe valuta

Heroes 2.0 kent straks drie valuta:

  • Gold: dit werkt straks nog steeds hetzelfde als in de huidige versie van Heroes of the Storm. Je kunt het verdienen via quests en levellen, en je kan het nog steeds gebruiken om nieuwe heroes te kopen. Echter, Blizzard stopt met het uitbrengen van cosmetische items die met gold gekocht kunnen worden: het kan straks alleen gebruikt worden om nieuwe heroes te kopen en voor het rerollen van lootboxes.
  • Shards: wanneer je een kopie krijgt van een cosmetisch item dat je al bezit, dan wordt het omgezet in shards. Shards kunnen alleen uitgegeven worden aan cosmetische items. Het is nog niet bekend of er een correlatie is tussen de zeldzaamheid van een item en het aantal shards dat je er voor krijgt: hoogstwaarschijnlijk is dit wel het geval.
  • Gems: dit wordt de vervanger voor echt geld in Heroes of the Storm. Gems worden in grote intervallen ook gratis aan de speler gegeven, zoals 1000 gems wanneer een speler level vijf bereikt. Gems kunnen ook gekocht worden in bundels. Het is niet bekend waar gems aan gespendeerd kunnen worden, maar waarschijnlijk kan je er straks alles mee kopen wat je ook met gold en shards kan doen.

Nieuwe Hero

Naast al deze veranderingen aan de progression in Heroes of the Storm kunnen we binnenkort ook een nieuwe hero verwachten: Cassia, de personificatie van de Amazon class in Diablo II, komt binnenkort laten zien wat ze waard is in de Nexus. Blizzard heeft ook al een hero spotlight vrijgegeven waarin al haar abilities te zien zijn. Zowel Cassia als Heroes 2.0 hebben nog geen releasedatum, maar Blizzard kennende is het soon™.


Grote veranderingen en een nieuwe held voor Heroes of the Storm