Kristoff wint etappe twee in Driedaagse De Panne-Koksijde

Alexander Kristoff heeft de tweede etappe in de Driedaagse De Panne-Koksijde gewonnen. De Noor van Katusha - Alpecin was de snelste van een kopgroepje van 22 renners. Philippe Gilbert blijft leider in de Driedaagse De Panne-Koksijde.

Na vijftig kilometer ontstond er een kopgroep met tien renners: Brian van Goethem (Roompot-Nederlandse Loterij), Lawrence Naesen (WB Veranclassic Aqua Protect), Ben Perry (Israel Cycling Academy), Evgeny Shalunov (Gazprom-RusVelo), Stef van Zummeren (Verandas Willems-Crelan), Conor Dunne (Aqua Blue Sport), Robby Cobbaert (Cibel-Cebon), Mark McNally (Wanty-Groupe Gobert), Pieter Allegaert (Sport Vlaanderen-Baloise) en Bjørn Tore Hoem (Joker Icopal). Later zouden ook nog Ligthart ((Roompot-Nederlandse Loterij) en Alex Kirsch (WB Veranclassic Aqua Protect) de sprong naar voren maken. Het twaalftal zou een maximale voorsprong van vijf minuten krijgen van het peloton.

In de Moeren trok Trek-Segafredo het peloton in waaiers. Klassementsleider Gilbert zat attent mee voorin, maar dat gold niet voor Luke Durbridge de nummer twee in het klassement. De renner van Orica-Scott verloor meer dan twee en halve minuut op de winnaar en kan een goed klassement vergeten.

De eerste waaier had de vroege vluchters al snel te pakken. In de eerste waaier zitten onder meer Gilbert, Kristoff, Marcel Kittel en Coen Vermeltfoort.

De eerste waaier sloot snel aan bij de kopgroep en dunde uit tot in totaal 22 renners. In de plaatselijke rondes pakte Gilbert nog twee keer drie bonificatieseconden. De Belgisch kampioen heeft nu vijftig seconde voorsprong op Matthias Brändle.

In de sprint in Koksijde was Kristoff de snelste. Theuns werd tweede voor Kittel. Voor de Noor van Katusha - Alpecin was het de tweede keer dat hij in Koksijde won. In 2015 was hij ook al de beste.