Red Bull verwacht pas in Canada grote stap voorwaarts

Het Formule 1-team Red Bull Racing verwacht pas tijdens het grandprixweekend in Canada een grote stap voorwaarts te kunnen zetten. De bolides van Daniel Ricciardo en Max Verstappen zullen dan pas het volledige 2017-pakket van motorleverancier Renault aan boord hebben.

Al voor de wintertests in Barcelona wist Renault dat het problemen met de nieuwe MGU-K die kinetische energie opslaat en weer vrijgeeft. Daarom is teruggegrepen op de variant van vorig jaar die iets minder goed werkt. Pas in juni voor de race in Canada verwacht Renault het probleem verholpen te hebben. Voor die tijd komt er in mei in Barcelona nog een kleinere verbetering van de aandrijflijn aan.

Red Bull-adviseur Helmut Marko geeft toe dat de Oostenrijkers zelf ook flink aan de slag moeten met de RB13, zo liet hij Autosport weten. Tijdens het raceweekend in Australië kwalificeerde Verstappen zich op plek vijf, maar het gat van 1,3 seconden met de poletijd van Lewis Hamilton was groot. In de race ging het beter, maar de Nederlander finishte vijfde op 28 seconden van racewinnaar Sebastian Vettel.

Marko: "We hebben nog veel werk voor de boeg. De racesnelheid is positief, maar zowel wij als Renault moeten flink aan de bak. In Montreal komt de grootste stap, terwijl in Barcelona een kleinere stap gepland is." Op de vraag of met de nieuwe MGU-K Red Bull het gevecht aan kan gaan met Mercedes en Ferrari zei hij: "Wij hopen het als we op andere gebieden ons ook flink verbeteren. Onze engineers denken in ieder geval van wel en ook simulaties wijzen het uit."