Grim looft samenwerking met Blind

De interim-bondscoach van het Nederlands elftal, Fred Grim, gaf na afloop van het duel met Italië aan dat er nog contact is met Danny Blind.

Blind werd zondagavond ontslagen naar aanleiding van de verloren WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije. Ook de prestaties in de voorgaande EK-kwalificatiereeks droegen niet bij aan het behoud van diens positie.

Tegenover SBS6 liet vervanger Grim weten gemengde gevoelens had overgehouden aan de nederlaag van dinsdag. Het spelbeeld was goed, maar toch viel het resultaat door de 1-2 nederlaag hem tegen. "Je moet wat voor elkaar over hebben, dat hebben we laten zien, maar we gaven te makkelijk de goals weg."

Grim gelooft dat Blind de boel op de rails had. "Als het niet goed was, zoals tegen Luxemburg, wonnen we wel. Hoe we zaterdag speelden, was niet goed. Dat kan een keer gebeuren, maar daar baalde iedereen van."

Ondanks het ontslag van de keuzeheer, houdt de interim-coach contact met Blind. "We hebben heel goed samengewerkt. Dat valt dan van de ene op de andere dag uit elkaar. Dat is niet prettig, maar Danny gunt ons het allerbeste. Dat is niet iets waar je op zit te wachten of op rekent."