Wiggins: "Filosofie Team Sky is onzin"

De Britse wielerploeg Team Sky staat al jaren bekend om hun filosofie die draait om 'marginal gains': op elk mogelijk gebied kleine verbeteringen doorvoeren, wat bij elkaar opgeteld tot grote verbeteringen moet leiden, zeker geen onlogische gedachtegang.

Bradley Wiggins, oud-tourwinnaar en voormalig renner van Sky, heeft zich er negatief over uitgelaten. "Ze proberen geld te verdienen door het steeds over marginal gains te hebben. David Brailsford (teambaas van Sky, red.) heeft het er constant over, maar ik heb het altijd meer een hoop onzin gevonden."

Wiggins won de Tour de France in 2012, rijdend voor Sky, maar ligt al maanden onder vuur vanwege een verdacht pakketje waar zogenaamd alleen fluimucil in zou hebben gezeten. Hij laat zich er niet door van de wijs brengen. "Je kunt het constant over marginal gains hebben, maar het zijn je fysieke kenmerken die bepalen of je een topatleet of een gemiddelde sporter bent, samen met of je wel of niet hard genoeg getraind hebt. Of je op een iets zachter matras of een iets dikker hoofdkussen hebt geslapen maakt geen bal uit", aldus Wiggo