NBA: Cleveland Cavaliers koploper af

De Cleveland Cavaliers hebben een pijnlijke avond achter de rug. De regerend NBA-kampioen verloor in San Antonio met 104-73 van de Spurs. Door de nederlaag verloor Cleveland de koppositie in het oosten aan de Boston Celtics. Ook zag de ploeg in het derde kwart LeBron James uitvallen nadat hij een ogenschijnlijk lichte elleboog in zijn nek kreeg.

Het was een wedstrijd waarin voor Cleveland weinig lukte. Ondanks het feit dat de selectie grotendeels fit was, vielen de schoten niet en keek de ploeg bij rust tegen een 40-64 achterstand aan. In het derde kwart kreeg LeBron James een elleboog van Spurs-speler David Lee in zijn nek. Het leek er niet ernstig uit te zien, maar James vertrok wel voor de rest van de wedstrijd naar de kleedkamer.

LeBron James verlaat het veld. Bron: YouTube

Cleveland eindigde de wedstrijd met een schotpercentage van 37 procent. Van de 26 driepunters gingen er maar vier raak. Alleen LeBron James en Tristan Thompson haalden de dubbele cijfers in punten. Kevin Love maakte maar acht punten, Kyrie Irving kwam tot negen.

Bij de Spurs was het uiteraard Kawhi Leonard die zijn ploeg aanvoerde. De forward maakte 25 punten. Hij werd de derde speler in de geschiedenis van zijn club die honderd wedstrijden op rij de dubbele cijfers in punten haalde.

Voor de Cavaliers was het al de negende nederlaag in vijftien wedstrijden in maart. San Antonio houdt koploper Golden State in het vizier.

Meer spektakel was er in Dallas. De Mavericks leken af te stevenen op een eenwoudige zege tegen de Oklahoma City Thunder. Drie-en-een-halve minuut voor tijd zette Yogi Ferrell met een driepunter de thuisploeg op een veilige 91-78 voorsprong. In het restant van de wedstrijd maakte de Thunder echter veertien punten op rij en sleepte toch een 91-92 overwinning uit het vuur.

Niemand minder dan Russell Westbrook was verantwoordelijk voor twaalf van die veertien punten. De guard eindigde met 37 punten, 13 rebounds en 10 assists. Het was alweer triple double nummer 37 van het seizoen. Westbrook heeft er nog vier nodig in de resterende negen wedstrijden om het ruim vijftig jaar onaantastbaar geachte record van Oscar Robertson te evenaren.

12. Sacramento Kings 29-45
  13. Minnesota Timberwolves 28-44
  14. Phoenix Suns 22-52
  15. Los Angeles Lakers 21-52