Vader en zoontje omgekomen bij spoorweg

De identiteit van de twee mensen die maandag om het leven kwamen bij het ongeval op de spoorwegovergang in Harlingen is bekend. Het zijn een 31-jarige man uit Harlingen en zijn zoontje van drie jaar. Dat heeft de politie maandagavond bekendgemaakt. In de auto zijn geen andere inzittenden aangetroffen.

Maandagochtend botste bij Harlingen een trein op een personenauto. Dat gebeurde bij een spoorwegovergang naar een boerenerf. De vader en zijn zoontje waren met de peuteropvang op bezoek geweest bij de boerderij om lammetjes te kijken. De auto die in botsing kwam met de trein was waarschijnlijk de eerste die wegreed van de boerderij. De andere kinderen en hun begeleiders waren nog op het terrein.

De toedracht van het ongeval is nog onbekend. Burgemeester Roel Sluiter van Harlingen heeft opdracht gegeven om extra borden te plaatsen bij deze spoorwegovergang waar in februari ook al een ongeluk plaatsvond. Toen vielen er geen gewonden.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid is een verkennend onderzoek begonnen naar het ongeluk van maandag.

Het treinverkeer lag uren stil maar kwam maandagavond rond 20.30 uur weer op gang, meldden de NS en de gemeente Harlingen.

Vader en zoontje omgekomen bij spoorweg
Vader en zoontje omgekomen bij spoorweg (Foto: ANP)