Jong AZ nog geen kampioen Tweede Divisie

Jong AZ is maandagavond nog geen kampioen geworden van de Tweede Divisie. Dertig seconden voor tijd knikte Arshak Koryan namens tegenstander Jong Vitesse de bal in het doel van Jong AZ. Daardoor werd het 2-2. De Alkmaarders moesten winnen om kampioen te worden. Nu is dat een week uitgesteld.

Op Sportcentrum Papendal kwamen de bezoekers door een treffer van de 24-jarige Fernando Lewis nog wel op voorsprong. Lewis, die als centrumspits speelde, werd weggestuurd en omspeelde doelman Jeroen Houwen, om vervolgens de bal in het lege doel te tikken. Na de pauze leek Jong AZ lange tijd op een overwinning af te stevenen, maar daar stak Alexander Büttner een stokje voor. Hij speelt momenteel bij de beloften van Vitesse om ritme op te doen.

Büttner schoot in de 83e minuut van afstand fraai raak en het stond 1-1. Vier minuten later liepen leken de Alkmaarse supporters toch aan hun feestje te kunnen beginnen, omdat Robin Schouten de 1-2 had gemaakt. In de laatste minuut van blessuretijd was het echter een voorzet van Büttner die werd binnengekopt door Arshak Koryan, waardoor de champagne toch in de koeling bleef staan.

Jong AZ kan nu zondag kampioen worden. De club speelt dan thuis tegen VVSB. Een gelijkspel tegen is dan voldoende voor het behalen van de titel. Als Jong AZ promoveert, doen er volgend seizoen vier beloftenploegen mee in de Eerste Divisie. De ploeg die als laatste eindigt in de Jupiler League degradeert.

Jong AZ speler Fernando Lewis maakt de 0-1 voor jong AZ Jong Vitesse keeper Jeroen Houwen is kansloos. (PRO SHOTS/Remko Kool)
Jong AZ-speler Fernando Lewis maakt de 0-1 voor jong AZ. Jong Vitesse-keeper Jeroen Houwen is kansloos. (PRO SHOTS/Remko Kool)