Gullit wil wel bondscoach worden

Een dag na het ontslag van Danny Blind als bondscoach van het Nederlands elftal kwamen er tot nu toe alleen maar trainers in de media die niet zijn opvolger willen worden. De veelgenoemde Ronald Koeman en Frank de Boer lieten via de media al weten geen trek te hebben in de positie als bondscoach. Gelukkig staat niet iedereen zo negatief tegenover de baan als trainer bij Oranje, Ruud Gullit heeft vandaag tegenover beIN Sports aangegeven wel wat te zien in de vacante positie van Blind.

"Ik denk dat iedereen die deze baan aangeboden krijgt hem wel aan wil nemen. Het is een eer om bondscoach te zijn van de nationale ploeg, en ik heb eerder al aangegeven graag te willen helpen", zo liet Gullit duidelijk weten.

De oud-voetballer zag het ontslag van Blind wel aankomen. "Na de afgang tegen Bulgarije was het geen verrassing. De verrassing was meer hoe slecht ze speelden. Het ontslag was bijna onvermijdelijk." Al lag de dramatische wedstrijd niet alleen aan de trainer. "Natuurlijk heeft het ook te maken met de spelers. Maar ik denk wel dat er voldoende talent is en dat deze ploeg goed kan voetballen."

Gullit is wel kritisch op de KNVB. "Niemand weet wie er nou echt de baas is bij de bond", zo vindt de oud-international. "De KNVB heeft twee jaar geleden een hele grote fout gemaakt door Ronald Koeman niet aan te stellen als bondscoach. Vanaf dat punt begon alles bergafwaarts te gaan."

De aanvoerder van de Europees kampioen van 1988 liet wel weten dat er nog werk verzet moet worden bij de KNVB. "Er zijn al veel namen genoemd, waaronder die van mezelf. Laten we zien wat er gebeurt. Maar eerst moet er duidelijkheid zijn in de top van de organisatie. Het is een drama wat daar allemaal gebeurd is de afgelopen tijd."

Gullit wil wel bondscoach worden (Pro Shots)
Gullit wil wel bondscoach worden (Pro Shots)