De Boer niet beschikbaar als bondscoach

Frank de Boer stelt zich niet beschikbaar als bondscoach van het Nederlands elftal. De voormalige assistent wil in clubverband blijven werken.

De Nederlandse voetbalbond KNVB zoekt naar een opvolger voor de ontslagen bondscoach Danny Blind. Daarvoor hoeft niet aangeklopt te worden bij De Boer. De oefenmeester is clubloos na zijn ontslag bij Internazionale.

Zaakwaarnemer Guido Albers verklaart aan het Algemeen Dagblad dat de kans klein is dat De Boer ingaat op een aanbieding van de KNVB. "Hij wil dagelijks op het veld staan. Dus hij is niet beschikbaar? Nee, Frank de Boer zal niet de nieuwe bondscoach worden."

Het Nederlands elftal staat op het punt om deelname aan het WK 2018 in Rusland mis te lopen. Volgens Ronald de Boer, de broer van Frank, is het risico dat het fout gaat en zijn naam wordt geschaad daardoor groot.

Albers wijst eerder op de ambitie van De Boer op coachingsvlak. De coach had eerder grote successen bij Ajax en was al eens assistent-bondscoach van Oranje. "Het gaat niet om een afbreukrisico, Frank wil echt aan een elftal werken."

De Boer niet beschikbaar als bondscoach (Pro Shots / Insidefoto)
De Boer niet beschikbaar als bondscoach (Pro Shots / Insidefoto)