United weigert kinderen met leggings

Beroemdheden in de VS hebben geen goed woord over voor United Airlines. De vliegmaatschappij haalde zondag twee jonge passagiers van een vlucht. Niet omdat ze zich misdroegen of een bomgordel om hadden, maar omdat ze het gore lef hadden een legging te dragen. De twee, waarvan er een slechts tien jaar oud was, kregen de keuze om zich om te kleden of ze zouden worden verwijderd van de vlucht, meldt People.

Een mede-reiziger twitterde over het incident, dat vervolgens een storm aan reacties losmaakte op Twitter. Chrissy Teigen reageerde verbaasd: "Ik heb eerder met United gevlogen met alleen een jurkje aan", aldus het supermodel die grapte dat ze volgende keer alleen een spijkerbroek en sjaal aan boord zal dragen.

Komiek Sarah Silverman liet zelfs weten van maatschappij te veranderen. "Ik vlieg heel vaak. Sta op het punt in april op tournee te gaan en ik wissel al mijn vluchten met United voor een andere airline", aldus Silverman. Ook acteur Andy Richter en William Shatner maakten grappen ten koste van de vliegmaatschappij.

United reageerde via Twitter op de ontstane commotie en zei dat de luchtvaartmaatschappij het recht heeft om passagiers te weigeren die geen schoeisel of gepaste kleding dragen. Daarbij vertelden ze niet waarom een legging niet onder 'gepaste kleding' zou vallen.

Later vulde de airline hun verklaring nog aan met de melding dat de twee jonge dames in kwestie vlogen op een speciaal tarief voor familie en vrienden van medewerkers van de luchtvaartmaatschappij en dat er dan een strenger kledingvoorschrift geldt. Hoe goedkoper de vlucht hoe beter je gekleed dient te gaan, lijkt het devies bij United.

Sterren boos op United om weigeren leggings
Sterren boos op United om weigeren leggings (Foto: BuzzE)