Van Gerwen en Van de Pas naar laatste zestien in Hildesheim

Benito van de Pas en Michael van Gerwen staan in de achtste finales van de German Darts Championship, het openingstoernooi van de European Tour van de PDC. Beide heren wonnen hun partij in Hildesheim. 

Van de Pas trad aan tegen Paul Harvey. Hij liep snel uit naar 5-2, maar moest nog toestaan dat Harvey een break kon goedmaken. Het werd uiteindelijk 6-4. Van de Pas gooide 95 gemiddeld. Harvey bleef hangen op 82. 

Van Gerwen was direct op stoom tegen Jarmaine Wattinema. Alle legs werden in vijf beurten gewonnen en met onder meer een 112-finish leek het zelfs een whitewash te worden. De dubbel voor een 81-finish viel alleen niet en zo kon Wattimena een leg bijschrijven. Daarna was het toch gedaan met 6-1 en won Van Gerwen met 111,51 per beurt.

Christian Kist was dichtbij een stunt tegen Peter Wright. Met een 11-darter kwam hij op een 3-1-voorsprong, voor Wright met een 160-finish de partij weer in evenwicht bracht. Het werd uiteindelijk 5-5, waarna Wright met een 112-finish de partij in het slot gooide. De Schot won toch met 6-5. 

Zondag gaat de German Darts Championship verder met de achtste finales. Van Gerwen treft Cristo Reyes en Van de Pas zal spelen tegen Jan Dekker. Ook Jelle Klaasen is nog van de partij. Hij zal spelen tegen Dave Chisnall. 

Uitslagen German Darts Championship - ronde II - avondsessie

Darren Johnson 6-5 James Wade
Dave Chisnall 6-0 Dimitri Van den Bergh
Benito van de Pas 6-4 Paul Harvey
Peter Wright 6-5 Christian Kist
Michael van Gerwen 6-1 Jermaine Wattimena
Mensur Suljovic 6-3 Mervyn King
Kevin Painter 6-2 Simon Whitlock
Joe Cullen 6-2 Jamie Bain

Achtste finales - zondagmiddag

Michael van Gerwen - Cristo Reyes
Ian White - Darren Johnson
Dave Chisnall - Jelle Klaasen
Benito van de Pas - Jan Dekker
Peter Wright - Stephen Bunting
Alan Norris - Kim Huybrechts
Kevin Painter - Gerwyn Price