Vettel verwacht voor winst te kunnen gaan in Melbourne

Sebastian Vettel gaat met zelfvertrouwen de Grand Prix van Australië in. De Duitser stuurde zijn Ferrari zaterdag op het laatste moment naar de tweede startplek, tussen de Mercedessen van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

"Het team heeft heel goed gewerkt, de auto werkt heel goed. Het vertrouwen was er in de wintertests al en dat betaald zich nu uit. Daar ben ik natuurlijk heel blij mee", aldus de Duitser, die aangeeft dat het met de regelwijzigingen voor het team lastig was om een goede auto te bouwen. Over de kwalificatie was hij niet geheel tevreden: "Het had op een paar plekken wel wat harder gekund denk ik, ik heb niet het maximale uit de auto gehaald. Wat positie betreft trouwens wel, poleposition zat er niet echt in."

Het verschil met Hamilton was zo'n drie tienden, een halve seconde minder dan vorig jaar, en dat stemt Vettel positief. "In de wedstrijd is van alles mogelijk morgen, ik heb er veel vertrouwen in. Iedereen werkt keihard en is gemotiveerd, waardoor het team en de auto alleen maar sterker worden. Ik heb er echt zin in, we kunnen morgen zelfs voor de overwinning gaan."