Kluivert-verhaal is 'abracadabra' voor FC Twente

Bij FC Twente heeft men verbaasd gereageerd op het verhaal over Patrick Kluivert, die gechanteerd zou worden door een crimineel goksyndicaat.

Volgens de Volkskrant heeft Kluivert in 2011 en 2012 een gokschuld van ruim een miljoen euro opgebouwd. De oud-spits van Ajax en Barcelona zou gegokt hebben op wedstrijden van het eerste elftal van FC Twente, terwijl hij toen zelf het beloftenteam van de club trainde. In Enschede weet men van niets.

"Dit is abracadabra voor mij. Ik heb hier nooit iets van gemerkt en ik ben niet de enige, want van wat ik er nu van hoor en lees wist niemand het", vertelt Michel Jansen, destijds coach van het eerste elftal, aan TC/Tubantia. "Bij ons viel er niets op hem aan te merken. Hij was er altijd, en miste geen training. Patrick was ook altijd vrolijk en in voor een dolletje."

Een woordvoerder van FC Twente benadrukt ook dat de clubleiding van niets wist. "Patrick geeft in het artikel aan dat hij in de tijd dat hij trainer was van de beloften het aan niemand heeft verteld en ook niet wilde dat het bij Twente bekend werd. Het is dus ook volledig nieuw voor ons."