De Vlaamse wielerklassiekers t/m 2024 te zien bij Sporza

Goed nieuws voor de Nederlandse wielerkijker die graag bij De Belg, ofwel Sporza, naar het wielrennen kijkt. De Ronde van Vlaanderen, de Omloop Het Nieuwsblad, Dwars door Vlaanderen, Gent-Wevelgem, de Scheldeprijs, de Brabantse Pijl en de Brussel Cycling Classic zullen tot en met 2024 op Sporza te zien zijn. Sporza en Flanders Classics hebben daar een nieuwe overeenkomst getekend. 

"Flanders Classics wil de vernieuwende rol die het de voorbije jaren in het wielrennen gespeeld heeft nu ook op het vlak van productie opnemen", zegt Wouter Vandenhaute, ceo van Flanders Classics. "In dat kader is een langetermijnsamenwerking met Sporza een logische keuze. Met de VRT hebben we een productiepartner die al decennia toonaangevend is bij het in beeld brengen van wielrennen."

Waar de Italiaanse koersen de komende jaren alleen te zien zullen zijn bij Eurosport, blijven de Vlaamse koersen dus vanuit Nederlands perspectief op meerdere kanalen uitgezonden worden. De landelijke lineaire tv-kanalen van VRT zijn bij alle Nederlandse aanbieders in het zenderaanbod opgenomen. Dit is een verplichting die in de Nederlandse Mediawet is verankerd. 

Hoe het zit met de NOS en de Vlaamse Koersen is niet helemaal duidelijk. De NOS was niet aanwezig bij het Vlaamse openingsweekend en ook aankomende zondag bij Gent-Wevelgem zijn ze niet live van de partij, terwijl ze die koers vorig jaar wel live uitzonden. Bij de Ronde van Vlaanderen zal de NOS er wel live bij zijn.