Hallucinatie maakte Wende Sneijders gelukkig

Wende Sneijders is gelukkiger dan ooit. De 38-jarige zangeres kampte jarenlang met minderwaardigheidsgevoelens, maar wist daar een paar jaar geleden eindelijk mee af te rekenen. In AD Magazine vertelt Wende dat ze op advies van een vriend een plantenextract uit de Amazone dronk, waarna ze hallucineerde over een soldaat.

"Het werd vroeger gebruikt door indianen als ze voor belangrijke levensvragen stonden", zegt Wende over het goedje dat ze in 2014 dronk. "Er moest iets gebeuren, er moest iets open." De zangeres hallucineerde dat ze "een soldaat was, op een paard, en dat ik stierf". "Ik zag mijn moeder, ze zei dat het goed was, en verdween weer."

De bijzondere ervaring zette Wende aan het denken. "Ik begon langzaam te beseffen dat ik al die jaren een zinloos gevecht aan het voeren was. Dat ik die angst wilde bestrijden die me voortdurend lastigviel. Dat lukt mij niet, want die angst is een deel van mij geworden. Ik moest 'm niet bevechten, maar accepteren."

De zangeres dook ook in haar jeugd, die ze doorbracht op drie continenten. Door die zoektocht en het accepteren van haar angst voelt Wende zich nu stukken beter. "Al die jaren stond ik op het podium uit liefde voor muziek, maar ook met het gevoel: vind me alsjeblieft leuk, hou van me! Pas nu lukt het me om er puur te staan omdat ik het mooi vind. Omdat ik vind dat ik iets moois te bieden heb. En dat staat dus helemaal los van de prijzen en het applaus."

Hallucinatie maakte Wende Sneijders gelukkig
Hallucinatie maakte Wende Sneijders gelukkig (Foto: BuzzE)