Qualifier slaat Bertens diep in de nacht uit toernooi Miami

Tennisster Kiki Bertens heeft weer een flinke domper te verwerken gekregen. Op het Premier Mandatory-toernooi in Miami werd Bertens, die een bye had in de eerste ronde, uitgeschakeld door de Japanse qualifier Risa Ozaki. Het duel werd pas na middernacht gestart en was even na twee uur afgelopen. Voor een aantal jonge ballenjongens was het duidelijk al bedtijd geweest: ze hadden moeite om hun aandacht erbij te houden.

Bertens was in Miami als zestiende geplaatst vanwege haar hoge plek op de wereldranglijst, maar Ozaki was daar niet van onder de indruk. In een waar breakfestijn was de Japanse na vier games de eerste die, met veel pijn en moeite, haar opslagbeurt vast wist te houden. Dat gaf de doorslag in de eerste set, die Ozaki op haar naam schreef.

In set twee werd een stuk beter geserveerd en kon Bertens de boel weer even omdraaien. Ze brak Ozaki twee keer en sleepte een beslissende derde set uit het vuur. In die set was het echter helemaal op, zo leek het. Bertens kwam er totaal niet meer aan te pas en ging met 4-6, 6-1, 1-6 ten onder.