VS boekt grote zege op Honduras, Mexico verslaat Costa Rica

Het voetballers uit de Verenigde Staten hebben weer zicht op het WK voetbal van 2018. De ploeg van bondscoach Bruce Arena won vrijdag met grote cijfers het WK-kwalificatieduel van Honduras. Het werd 6-0. Uitblinker bij de Amerikanen was Clint Dempsey met drie doelpunten.

De Amerikanen verloren hun eerste twee wedstrijden in de finaleronde van de kwalificatie in de CONCACAF-zone. Wanwege die resultaten werd bondscoach Jürgen Klinsmann ontslagen. Arena is zijn opvolger en zag de ploeg eenvoudig winnen van Honduras. Dempsey maakte zijn rentree bij de Amerikanen na een jaar afwezigheid. Hij had last van hartritmestoornissen. Sebastian Lletget, Michael Bradley en Christian Pulisic maakte de andere doelpunten voor de Verenigde Staten.

Clint Dempsey is terug en scoort drie keer. (PRO SHOTS/Action Images)

Mexico is hard op weg om een van de drie rechtstreekse WK-tickets in deze zone op te eisen. De ploeg won eenvoudig van Costa Rica. Het werd 2-0. Javier Hernández opende al in de zevende minuut de score in het Estadio Azteca na voorbereidend werk van Carlos Vela. Een hoekschop van diezelfde Vela werd aan het einde van de eerste helft door Néstor Araujo binnengekopt, waarmee de marge werd verdubbeld.

Mexico moest in de tweede helft een tegenslag verwerken. Hernández viel halverwege de tweede helft uit met een blessure. Met zijn 1-0 evenaarde hij Jared Borgetti als topscorer aller tijden van Mexico. Beide voetballers hebben 46 doelpunten voor hun land gemaakt. PSV'er Héctor Moreno deed de hele wedstrijd mee bij de thuisploeg, wegens een blessure kwam Andrés Guardado niet in actie.

De laatste wedstrijd in de groep ging tussen Trinidad & Tobago en Panama. De twee eilanden boekten hun eerste overwinning doordat Kevin Molino de enigde treffer van de wedstrijd scoorde. Het werd 1-0.