Zelfrijdende Uber op zij beland bij ongeluk

Een zelfrijdende auto van taxi-app Uber is vrijdag betrokken geraakt bij een ongeluk in Tempe in de Amerikaanse staat Arizona. Op foto's is te zien dat de Volvo op zijn kant ligt. De krant The Republic sprak met een politieagent die aangaf dat een andere auto de wagen van Uber geen voorrang verleende.

Uber heeft de crash bevestigd, maar gaf verder geen details vrij. Zo is het bijvoorbeeld nog niet duidelijk of de Uber autonoom reed of dat de aanwezige chauffeur de controle had overgenomen. Ook is niet duidelijk of er passagiers in de Volvo zaten tijdens de aanrijding.

Het zelfrijdende-autoprogramma van Uber is niet zonder controverse. Zo wordt de taxi-app aangeklaagd door Google-zusterbedrijf Waymo omdat Uber diens techniek voor het zelfrijdend maken van auto's zou hebben gestolen. Ook rijden de zelfrijdende Ubers in Arizona rond omdat ze in Californië niet welkom zijn omdat Uber weigert een vergunning aan te vragen.

Uber kwam de afgelopen tijd ook in het nieuws vanwege een seksistische bedrijfscultuur. In dat kader was er ook slecht nieuws voor het bedrijf. The Information maakte vrijdag bekend dat topman Trevor Kalanick en vijf andere Uber-medewerkers in 2014 in Seoul een karaoke-escortbar bezochten. Een vrouwelijke marketingmanager klaagde daar een jaar later over omdat het bezoekje haar een ongemakkelijk gevoel had gegeven.

Zelfrijdende Uber op zij beland bij ongeluk
Zelfrijdende Uber op zij beland bij ongeluk (Foto: BuzzT)