Giovinazzi debuteert in F1, Wehrlein kan niet starten

Pascal Wehrlein zal toch niet van start gaan in de Grand Prix van Australië. De Duitser van Sauber zegt zich niet fit genoeg te voelen en besloot na de trainingen op vrijdag om niet meer in actie te komen in Melbourne.

Wehrlein zegt geen last meer te hebben van zijn rugblessure, die hij opliep bij een crash tijdens de Race of Champions in Miami. Hij moest een aangepast trainingsprogramma draaien en nu blijkt dat hij nog niet fit genoeg is om een volledige race te rijden, ook al kreeg hij van de artsen van de FIA wel groen licht. "Ik heb dat vrijdag aan het team uitgelegd, waarna we besloten hebben om geen risico te nemen. Het is jammer, maar dit is het beste voor het team."

De Duitser wordt vervangen door Antonio Giovinazzi, de Italiaan die vorig jaar in de GP2 grote indruk maakte en daar als tweede eindigde in het kampioenschap. Giovinazzi reed in Barcelona tijdens de eerste testweek ook al in de plek van Wehrlein. In de geschiedenis reden er meer dan tachtig Italianen in de F1, maar het is al een tijdje geleden: Giovinazzi wordt de eerste sinds Jarno Trulli in 2011.