IJshockeyer slaat vinger kapot en mept tegenstander's ballen

Sidney Crosby is, in elk geval buiten de VS en Canada, vermoedelijk een van de bekendste ijshockeyers ter wereld. De man scoorde in de olympische finale van 2010 de golden goal waarmee het ijshockeygekke Canada ontplofte: olympisch goud in eigen land. 

Crosby heeft echter ook een andere kant en deze week kwam hij al twee keer in het nieuws vanwege een opmerkelijk incident. De voor de Pittsburgh Penguins spelende Crosby opende de week tegen de Buffalo Sabres en dat zal Ryan O'Reilly van de Sabres zich nog wel even herinneren. Tijdens een actie stond Crosby achter hem, waarbij hij zijn tegenstander uit het niks een mep in diens zak verkocht met zijn stick. Een weinig sportieve actie, wat hij dan wel weer liet volgen door een prachtige goal.

Crosby slaat O'Reilly in z'n zak... (Bron: YouTube)

...en scoort niet veel later deze mooie goal (Bron: YouTube)

Donderdagavond was het raak tegen de Ottawa Senators. Marc Methot viel aan en kwam daarbij in aanraking met Crosby, die een forse tweehandige tik uitdeelde met zijn stick, vol op de hand van Methot. Die kwam eerst even verhaal halen, voor hij zijn handschoen uit trok en zag dat hij wel meer dan een blauwe plek aan de klap over zou houden: de bloederige pink van Methot leek er aan een velletje bij te hangen en logischerwijs kwam hij niet meer het ijs op. Volgens de Senators is Methot enkele weken uitgeschakeld.

Crosby mept Methot's vinger kapot (Bron: YouTube)