'Real biedt 110 miljoen euro voor tiener'

Iedereen die de Franse voetbalcompetitie een beetje volgt zal Kylian Mbappé inmiddels wellicht kennen. De pas in december 18 jaar oud geworden Fransman speelt de sterren van de hemel bij AS Monaco: hij scoorde in de Ligue 1 al twaalf keer en is samen met de zestien treffers van Radamel Falcao goed voor ongeveer een derde van de productie van de Franse koploper.

Het is dan ook niet gek dat zo ongeveer elke rijke topclub in Europa de tiener op het oog heeft. Real Madrid lijkt de eerste te zijn geweest die een serieus bod gedaan heeft. 'Serieus' is een understatement, want volgens Spaanse media heeft de grootmacht maar liefst 110 miljoen euro geboden op Mbappé. Monaco zou het bod afgeslagen hebben omdat ze eigenlijk nog minstens tien miljoen euro meer willen hebben voor het supertalent.

Als de transfer alsnog doorgang vindt wordt de tiener de duurste speler ooit. Dat is op het moment nog Paul Pogba, die vorig jaar voor 105 miljoen euro van Juventus naar Manchester United ging. Real-coach Zinedine Zidane had Mbappé drie jaar geleden al naar Real's jeugdopleiding willen halen. "Wat hij op zijn leeftijd laat zien is ongelooflijk", aldus de Fransman over zijn jonge landgenoot.

Mbappé zelf blijft vooralsnog overigens uiterst koel, zelfs als er meer dan honderd miljoen euro voor hem geboden wordt. "Wat ik doe is allemaal niet zo bijzonder. Zestig goals in één seizoen maken, dát is bijzonder", zegt de spits, die voor de interlands met Luxemburg en Spanje voor het eerst al bij de Franse selectie is gehaald.