Wedden op de F1: Schumacher's comeback en zeges voor Verstappen?

Het Formule 1-seizoen gaat deze week weer van start en ook bij de wedkantoren betekent dat dat er weer geld verdiend moet gaan worden. We nemen een kijkje bij de bookmakers om te zien wie de favorieten zijn, maar ook wat er aan meer bijzondere weddenschappen aangeboden wordt. 

Als eerste kijken we natuurlijk naar waar het om gaat: de wereldtitel. Het zal weinigen verbazen dat Lewis Hamilton de favoriet is, nu teamgenoot en regerend kampioen Nico Rosberg opgestapt is en Valtteri Bottas mogelijk eerst nog even moet wennen aan de Mercedes. Voor een titel van Hamilton kun je je geld ongeveer verdubbelen, dus rijk wordt je er niet van. Met 4,5 keer de inzet volgt Sebastian Vettel op plek twee, met Valtteri Bottas (6-7,5) achter zich.

Om de plekken vier tot en met zes lijkt het redelijk gelijk op te gaan bij de wedkantoren: Max Verstappen krijgt er met negen keer de inzet een nipt voordeel ten opzichte van Daniel Ricciardo en Kimi Räikkönen. Daarachter gaan de noteringen uiteraard rap omhoog. Op plek zeven staat Felipe Massa, waar je al meer dan tweehonderd keer je inzet voor krijgt. Vreemd genoeg wordt hij gevolgd door Fernando Alonso, de Spanjaard die een McLaren met een bijzonder brakke Honda-motor onder zijn kont heeft. Voor Pascal Wehrlein en Marcus Ericsson krijg je drieduizend keer je inzet, maar daarop inzetten is dan ook ongeveer de definitie van 'geld door het toilet spoelen'.

Voor de zes coureurs die bij een van de drie topteams rijden kan ook ingezet worden op het aantal overwinningen. Onze blik gaat natuurlijk gelijk naar Verstappen en wat blijkt? De wedkantoren hebben goede hoop! Voor minstens drie overwinningen verdubbel je je geld, wat aangeeft dat één of twee overwinningen allesbehalve onrealistisch is. Voor Vettel worden zo'n drie zeges verwacht, voor Bottas ook, en Hamilton verwacht men grofweg tussen de zeven en tien keer bovenop het podium. 

Uiteraard kan ook per race ingezet worden en één optie sprong ons in het oog: zoals altijd kun je inzetten op het team van de eerste uitvaller in de race en gezien de huidige problemen bij McLaren lijkt een notering van 4,5 voor het team niet slecht. Voor zowel Alonso als teamgenoot Stoffel Vandoorne krijg je 1,6 tot 1,75 keer je inzet voor het niet finishen van de race, gezien de onophoudelijke motorproblemen misschien niet eens zo'n gekke weddenschap.

Bookmakers zouden bookmakers niet zijn als er niet ergens één was die wat 'bijzondere' weddenschappen bij elkaar geschraapt heeft. Zo lijkt één van hen wel erg optimistisch over een herstel van voormalig wereldkampioen Michael Schumacher, die er na een ski-ongeluk in 2013 al jaren niet best aan toe is en over wiens toestand nauwelijks iets bekend is. Toch krijg je slechts 34 keer je inzet voor 'Rijdt Schumacher in 2017 minstens één Grand Prix? Ja!' De notering 34 zal een geluksgetal zijn voor het wedkantoor, want dezelfde notering zien we bij 'Geeft Hamilton toe dat hij een haartransplantatie ondergaan heeft?' en, God verhoede, 'Doet Justin Bieber mee aan de Grand Prix van Canada?' Als een rijder tijdens de Grand Prix van Australië over iemand uit zijn pitcrew rijdt is het overigens ook feest: elf keer je inzet!

We zouden je zeker niet aanraden om in te zetten op een comeback van Der Michael, maar een kijkje bij de wedkantoren nemen kan natuurlijk geen kwaad. Hier kun je de nodige noteringen vinden, variërend van de winnaar en de podiumplekken tot de eerste uitvaller.