Coureurs verdeeld over meer F1-races per seizoen

Niet alle Formule 1-coureurs zijn even enthousiast over de plannen van Liberty Media, de nieuwe eigenaren, om meer races in een seizoen te hebben. Liberty wil de mogelijkheden bekijken en de coureurs zijn verdeeld.

Wat Daniel Ricciardo betreft hangt het af van de opzet. "In de NASCAR in de VS heb je 36 races, maar daar hoeft ook minder gereisd te worden. Ik hou wel echt van racen, dus misschien kan het als we minder testen? Dan sta ik er wel voor open", reageerde de Red Bull Racing-coureur.

Sebastian Vettel heeft er wat minder zin in. "Alles tussen zestien en twintig is gewoon genoeg, 25 is echt teveel. Het is voor ons als coureurs wel te doen, maar voor de andere leden van het team wordt het dan gewoon te zwaar", aldus de Duitser.

Daar is Lewis Hamilton het niet mee eens, want volgens de Brit zijn ook de andere teamleden verslaafd aan de sport. "Maar ik ben het wel met Daniel eens: dan moet de opzet veranderen. Het hangt er ook vanaf waar we rijden. Jaren terug reden we in Turkije, maar daar kwam niemand kijken en dat schiet niet op."

Fernando Alonso lijkt als fan wel zin te hebben in meer races, maar als coureur niet: "Meer races op de kalender zetten lijkt me best een goed idee, maar wacht er nog maar even een paar jaar mee", aldus de McLaren-coureur, die tegen die tijd vermoedelijk niet meer in de Formule 1 rijdt.