Bendsneyder snelste tijdens tweede vrije training in Qatar

Een heerlijk begin van het nieuwe Moto3-seizoen voor Bo Bendsneyder. De Rotterdammer prijkte bovenaan de tijdlijst tijdens de tweede vrije training in Qatar.

Bij de eerste vrije training van 2017 was de 18-jarige coureur ook lange tijd lijstaanvoerder, maar zakte in de laatste minuten af naar een zevende positie. Tijdens de tweede sessie op het Losail International Circuit wist Bendsneyder wel de koppositie vast te houden, drie tienden voor Italianen Nicolo Bulega en Andrea Migno. Teamgenoot Niccolo Antonelli crashte maar kwam uiteindelijk toch nog als vierde over de streep, gevolgd door Honda-rijder Jorge Martin. De top-10 werd gecompleteerd door Italianen Romano Fenati en Fabio di Giannantonio, Spaans duo Joan Mir en Arón Canet tot slot de Schot John McPhee.

De weersomstandigheden tijdens de tweede training waren niet ideaal; er was veel harde wind. Hierdoor was Bendsneyders snelste tijd van 2'07.955 maar liefst een seconde langzamer dan de tijd die koploper Philipp Oettl tijdens de eerste sessie liet noteren. De Nederlander staat nu op de zevende plek op de gecombineerde tijdenlijst over twee sessies.