MMO-troll schrijft essay om ban te vermijden

Dat MMO's trolls aantrekken is eigenlijk onvermijdelijk, en Black Desert Online is er geen uitzondering op. Speler Kimochi had voornamelijk de pik op RPers, die hij vermoordde wanneer hij ze tegenkwam. De moderators kregen lucht van Kimochi's actie maar in plaats van hem direct te bannen, kreeg Kimochi het bericht dat hij door mocht blijven spelen op een voorwaarde: hij moest binnen 24 uur een essay inleveren.

Normaal gesproken heeft Black Desert Online een systeem tegen dit soort trolls die onschuldige spelers vermoorden: de game heeft een karma-systeem, dat hevig omlaag gaat wanneer je onschuldige spelers aanvalt. Wanneer je karma laag genoeg is wordt je vogelvrij verklaard, waardoor iedereen je kan vermoorden zonder gevolgen. Ook jagen wachters je uit de steden, waardoor je speelervaring gigantisch gehinderd wordt.

Dit weerhield Kimochi er niet van om de RolePlay-sessie van andere spelers te verstoren. Elke keer wanneer hij een groepje RPers had vermoord spamde hij "Death to RPers" in de chat, dus het was een kwestie van tijd voordat de moderators erachter kwamen dat Kimochi het plezier van andere spelers aan het verzieken was. Kimochi kreeg een bericht van moderator Rhotaaz waarin hij beschuldigd werd van griefing en spamming en een ban zou krijgen binnen 24 uur. Teminste, als hij niet binnen 24 uur een essay van exact 501 woorden zou posten op de roleplaying forums over zijn vrouwelijke ranger, waarmee Kimochi juist datgene moest doen wat hij zo haatte.

Kimochi besloot er het beste van te maken en niet zo maar een essay te overhandigen, maar een ongemakkelijke erotische fanfiction. Kimochi's verhaal was echter zo expliciet dat het al snel van de forums werd verwijderd, waarop hij het vervolgens op reddit postte. Het verhaal is in de comments van deze thread te lezen (natuurlijk NSFW). Toen hem door PC Gamer werd gevraagd waar hij het idee vandaan had gehaald, reageerde Kimochi met "Ik weet het niet - waarschijnlijk te veel anime gekeken".

Of de uitzonderlijke straf van Rhotaaz iets heeft uitgemaakt is niet zeker: alhoewel Kimochi heeft gezegd te zullen stoppen met het spammen van de chat, heeft hij ook gezworen te blijven doorgaan met het doden van RPers. 

BDORhotaaz
MMO-troll schrijft essay om ban te vermijden