Kickbokser Gerges gaat achter Verhoeven aan

Kickbokser Hesdy Gerges moest in 2011 zijn opmars naar de top staken, toen hij tot 4,5 jaar cel werd veroordeeld voor cocaïnehandel. In 2016 vernietigde het Belgische Hof van Cassatie dat vonnis en sindsdien kan de 33-jarige zwaargewicht zich weer richten op de sport: "Als dat alles niet was gebeurd, was ik al lang de nummer 1 geweest."


Hesdy Gerges (Bron: AT5)

In 2010 werden enkele mannen uit het gezelschap van Gerges in de Antwerpse haven betrapt met 128 kilo cocaïne. Het hof oordeelde dat Gerges onderdeel was van de criminele organisatie die drugs invoert, maar dat vonnis werd dus vorig jaar vernietigd. Gerges heeft zelf altijd volgehouden onschuldig te zijn en zelfs nooit in die loods aanwezig te zijn geweest. De veroordeling heeft grote gevolgen gehad voor Gerges. Zo werd hij direct geschorst door zijn werkgever, kickboksorganisatie Glory.

Sinds zijn vrijspraak vocht Gerges alweer vier partijen, drie hiervan gingen jammerlijk verloren. Zaterdag wil hij op een opmerkelijke plek de volgende stap richting de wereldtitel zetten, in België, tijdens kickboksgala Glory 39. "Dan is de cirkel wel rond, ja. Dit is eigenlijk de eerste keer dat ik er zo over nadenk. Maar dat is wel een extra motivatie, ja. Ik heb aan dat land ook wat nare dingen in m'n leven te danken."

"Familie, gezin, werk. Alles viel in duigen. Ik ben dan wel sterk maar het breekt je toch wel even. Het heeft tijd nodig om dat weer een beetje op te bouwen." Nu Gerges de rust heeft gevonden, legt hij de lat weer hoog voor zichzelf.

Een duidelijk doel heeft hij voor ogen: titelhouder Rico Verhoeven, waar Fighterheart al tweemaal van verloren heeft. "Als hij de titel heeft, moet hij er aan geloven, ja haha!" En een onderonsje met de in Amsterdam opgegroeide Badr Hari staat ook op het lijstje. "Hij ontloopt mij. Maar hij heeft natuurlijk ook niet veel gevochten de laatste tijd. Maar voor de fans in Amsterdam zou het top zijn. Dan heb je een volle zaal."

Glory 39 wordt zaterdag gehouden in Vorst Nationaal te Vorst, België. Gerges neemt het dan op tegen de Brit Chi "Chopper" Lewis-Parry. 


Hesdy Gerges is klaar voor Glory 39 (Bron: Youtube)