Lampaert de sterkste in Dwars door Vlaanderen

Yves Lampaert heeft Dwars door Vlaanderen gewonnen. De 25-jarige Belg van Quick-Step Floors kwam na 203 kilometer solo aan in Waregem. Philippe Gilbert maakte het feestje van de Belgische ploeg compleet door de sprint te winnen voor de tweede plaats. 

Na twintig kilometer ontstond de vlucht van de dag met vijf renners: Kenneth Vanbilsen (Cofidis), Lawrence Naesen (WB Veranclassic), Michael Goolaerts (Verandas Willems-Crelan), Ben Perry (Israel Cycling Academy) en Ivan Savitskiy (Gazprom-Rusvelo). Later zou ook Jon Ander Insausti (Bahrain Merida) de aansluiting maken bij de kopgroep. Het zestal zou een maximale voorsprong van iets meer dan zes minuten bij elkaar fietsen. 

Met nog 75 kilometer te gaan koos Gilbert op de Berendries de aanval. De Belgisch kampioen kreeg onder meer Dylan Groenewegen, Mathew Hayman, Luke Durbridge en Lampaert met zich mee. Op zeventig kilometer van de streep werden de vroege vluchters ingerekend en er ontstonf een nieuwe kopgroep van ongeveer 25 renners.

Op de Paterberg plaatste Gilbert een nieuwe aanval. Lampaert, Durbridge, en Alexey Lutsenko konden de Belg volgen. Vanuit het peloton gingen Niki Terpstra en Zdenek Stybar in de tegenaanval. Het duo van Quick-Step Floors zou de aansluiting maken bij de achtervolgers, later zou ook het peloton aansluiten bij de tweede groep.

Op de Nokereberg koos Gilbert twee keer de aanval, maar beide keren werd hij teruggehaald door Durbridge. Met nog zeven kilometer te gaan was het de beurt aan Lampaert. Zijn poging was wel succesvol en zou solo aankomen in Waregem. Gilbert won het sprintje voor de tweede plaats voor Lutsenko.

Groenewegen won de sprint van het peloton en was op de vijfde plaats de beste Nederlander.