Verbeek: "Hopelijk heeft Ødegaard Real uit zijn hoofd gezet"

Martin Ødegaard kwam met veel bombarie binnen bij sc Heerenveen, maar het toptalent van Real Madrid heeft zijn stempel nog niet kunnen drukken.

Ødegaard liet in Friesland pas een flits van klasse zien. Er wordt veel gekeken naar de kwaliteiten van de Noor aan de bal. "Maar voetbal is meer dan dat", stelt Gertjan Verbeek, oud-trainer van Heerenveen, tegenover het Algemeen Dagblad. "Hij heeft weinig rendement tot nu toe."

Heerenveen presteerde na de winterstop dramatisch. De mindere resultaten lijken samen te hangen met het ontbreken van de geblesseerde Stijn Schaars. "Dat lost één zo'n jongen niet op", doelt Verbeek op Ödegaard. "Juist nu komt het aan op zijn wilskracht."

"Ik hoop voor die jongen dat hij Real Madrid uit zijn hoofd heeft gezet", vervolgt de huidige coach van het Duitse VfL Bochum. "Simpelweg omdat als je bij Heerenveen uitblinkt, je nog niet klaar bent voor het Santiago Bernabéu."

Ødegaard werd in 2014 een fenomeen door zijn prestaties als 15-jarige bij het Noorse Strömsgodset. Veel clubs werden met de middenvelder in verband gebracht, zelfs Ajax. Het werd echter Real Madrid, dat begin 2015 circa drie miljoen euro betaalde (exclusief bonussen). Bij Real speelde Ødegaard twee jaar in het tweede team.