Kondogbia: "De Boer maakte me misselijk"

Internazionale-voetballer Geoffrey Kondogbia kon niet door één deur met trainer Frank de Boer. De samenwerking van eerder dit seizoen bleek geen lang leven beschoren.

De Boer trad begin dit seizoen aan als coach van Internazionale. Hij probeerde het elftal naar zijn hand te zetten, maar dat veroorzaakte veel kritiek. Toen de resultaten ook nog eens tegenvielen, zette Inter hem op straat. Stefano Pioli was zijn opvolger.

"Vooral de manier hoe hij de media te woord stond na onze wedstrijden maakte me misselijk", zegt Kondogbia tegen de pers over de periode van De Boer bij Inter. "Er knakte iets tussen ons."

"Ik denk dat het voor mij een wijze les is geweest. Op mentaal vlak ben ik er sterker van geworden. Vanaf het moment dat Pioli hier trainer werd, zei hij dat het onbegrijpelijk was om mij op de bank te zetten. Ik kreeg weer het volste vertrouwen. Dat heeft zich uitbetaald."

Internazionale staat op dit moment vijfde in de Italiaanse Serie A. De ploeg probeert met Pioli aan het roer een ticket voor de Champions League te bemachtigen.