NBA: Warriors veel te sterk voor Westbrooks Thunder

Afgelopen nacht stond in de NBA de beladen wedstrijd tussen de Oklahoma City Thunder en de Golden State Warriors op het programma. De ploegen waren al geen vrienden, maar sinds de overgang van Kevin Durant naar Golden State mogen de Warriors in Oklahoma City op een bijzonder vijandig ontvangst rekenen. Het deerde de koploper in de NBA niet. Russell Westbrook kwam niet in zijn spel en Golden State won met 95-111.

Voorafgaand aan de wedstrijd rook de Thunder bloed. Golden State overtuigt niet zonder Kevin Durant en Oklahoma City had vijf wedstrijden op rij gewonnen. Eén kwart lang kon Oklahoma goed weerstand bieden, maar in het tweede kwart werd een groot gat geslagen.

Aan het eind van het tweede kwart liepen de spanningen hoog op. Een opstootje resulteerde in technische fouten voor Draymond Green, Stephen Curry, Russell Westbrook en Semaj Christon. Er waren nog een paar seconden te spelen. Na een sprongbal glipte Curry weg van alles en iedereen en zag zichzelf vrij staan op de driepuntslijn. Hij faalde niet en zette in de zoemer de ruststand op 39-59. Sommige schoten zijn meer waard dan drie punten. Dit was een 'dagger three' die de Thunder spelers gedesillusioneerd naar de kleedkamer stuurde.

Curry met de dagger three! Bron: YouTube

De rest van de wedstrijd deed er niet meer toe. De reservespelers kregen volop speeltijd. Westbrook bleef steken op een voor zijn doen zeer matige 15 punten, 8 rebounds en 7 assists. De Splash Brothers waren wel op schot. Klay Thompson maakte 34 punten en Stephen Curry voegde 23 punten toe. Samen schoten ze 14 op 27 driepunters raak.

Ook in het oosten stond een enigszins beladen wedstrijd op het programma. Na een paar fysieke wedstrijden te hebben gespeeld eindigde een wedstrijd tussen de Washington Wizards en de Boston Celtics in januari in een handgemeen. Jae Crowder en John Wall kregen beiden een boete van de NBA en de politie moest er aan te pas komen om de spelers in de coulissen uit elkaar te houden.

De vierde wedstrijd van het seizoen tussen beide ploegen verliep zonder incidenten. Isaiah Thomas keerde na twee wedstrijden afwezigheid terug bij Boston. Hij maakte direct het verschil voor zijn ploeg. Met twaalf punten in het derde kwart zette hij zijn ploeg op een 92-75 voorsprong. In de rest van de wedstrijd kwam deze voorsprong niet meer in gevaar, Boston won met 110-102.

Boston neemt nu een ruime voorsprong op Washington in de Eastern Conference stand. Het is goed mogelijk dat de ploegen elkaar in de tweede ronde van de Eastern Conference play-offs zullen treffen.

James Harden bezorgde zijn ploeg, de Houston Rockets, in eigen huis hoogstpersoonlijk de zege. Twee seconde voor het einde van de wedstrijd tegen de Denver Nuggets zette hij met een finger roll de eindstand op 125-124.

Harden eindigde de wedstrijd met 39 punten, 7 rebounds, 11 assists en 4 steals. Denver zag door de nederlaag de voorsprong op de Portland Trail Blazers slinken tot een halve wedstrijd.

Uitslagen

Charlotte Hornets – Atlanta Hakws 105-90
Orlando Magic – Philadelphia 76ers 112-109 (OT)

11. New Orleans Pelicans 29-41
  12. Minnesota Timberwolves 28-41
  13. Sacramento Kings 27-43
  14. Phoenix Suns 22-48
  15. Los Angeles Lakers 20-50