NASCAR-coureur Newman wint na 127 races eindelijk weer

NASCAR-coureur Ryan Newman heeft zondag de Camping World 500 gewonnen. Op de één mijl lange Phoenix International Raceway won de 39-jarige Newman de vierde race van het seizoen en dat was voor hem al even geleden: de laatste keer dat Newman zegevierde was tijdens de Brickyard 400 van 2013 op de oval van Indianapolis, 127 races geleden.

De race werd vroeg gedomineerd door Joey Logano, maar die zakte gedurende de race terug. De jonge Chase Elliott reed vervolgens vele ronden op kop, terwijl ook Kyle Larson constant voorin te vinden was. In de slotfase van de race was het Kyle Busch die domineerde en hij leek dan ook hard op weg naar de overwinning.

Dat was echter buiten Logano gerekend, de man die vorige week nog een klap op zijn gezicht kreeg van Busch. De rijder van Team Penske kreeg een klapband en kwam stevig in aanraking met de muur, wat met een handvol ronden te rijden een caution veroorzaakte. Nadat de boel opgeruimd was vond de herstart plaats voor de 'verlenging': twee ronden tot de finish, mits er niet weer een caution gegeven wordt.

Logano rijdt hard tegen de muur en veroorzaakt vlak voor de finish een caution (Bron: YouTube)

Bijna iedereen was tijdens de gelevlagsituatie naar binnen gegaan voor nieuwe banden, maar niet Newman. Hij reed zo plotseling op kop, maar met name Larson, die vlak achter hem reed, leek veel sneller. De jonge rijder ging echter te enthousiast van start bij de herstart en kwam in aanraking met Ricky Stenhouse Jr, waardoor Larson een crash nog net kon voorkomen. Het leverde Newman precies genoeg voorsprong op om de snellere Larson van zich af te houden en voor het eerst in lange tijd weer eens te winnen. Larson werd nog wel tweede, voor de derde keer op rij.

De verlenging van de race, waar Newman de overwinning pakt (Bron: YouTube)