Cocu: "Eerste helft echt ondermaats"

Phillip Cocu was niet tevreden met wat hij zaterdagavond zag van zijn PSV in de eerste helft tegen Vitesse. De Eindhovenaren wonnen wel (1-0). "Zwaarbevochten, maar uiteindelijk wel verdiend", vertelde Cocu tegen FOX Sports. "De eerste helft vond ik echt ondermaats, dat heb ik ook heel duidelijk aangegeven in de rust."

"Je kunt soms wedstrijden spelen waarin het niet optimaal loopt, maar ik verwacht dan wel een bepaalde inzet en agressiviteit. Je moet een signaal afgeven in eigen huis, dat heb ik voor rust totaal niet gezien. In de tweede helft gelukkig wel, maar dat contrast was wel te groot."

De 1-0 van Siem de Jong, wat de winnende treffer bleek te zijn, was een ingestuurde corner met Andrés Guardado. "We hebben erop getraind. Dus dat is mooi, als je ergens aandacht aan besteedt en het lukt ook nog. Na de winterstop scoren we heel veel uit corners en vrije trappen en ook dit is weer een voorbeeld van een wedstrijd die beslist wordt door zo'n goal."

De Jong is de laatste weken in topvorm, het was alweer zijn vierde treffer in de laatste drie competitiewedstrijden. "Hij heeft heel veel kwaliteiten, daarom waren we ook heel blij dat hij naar PSV kwam", is Cocu lovend over de middenvelder. "Hij heeft wat ongemakken gehad en had tijd nodig. Dat is niet raar als je er zolang uit geweest bent. De laatste weken zie je hem steeds sterker worden."

PSV blijft dankzij de goede reeks in het spoor nummer twee Ajax, het verschil is één punt, en koploper Feyenoord heeft vijf punten meer. Zondag komen beide ploegen nog in actie. "Die clubs presteren ook meer dan uitstekend. We zullen dat stapje dichterbij moeten komen. Dat kan alleen door onze eigen wedstrijden te winnen, dus we hebben gedaan wat we moesten doen. En nu is het hopen."