Honkballers in halve finales WBC tegen Puerto Rico

De Nederlandse honkbalploeg neemt het in de halve finales van de World Baseball Classic op tegen Puerto Rico. Die ploeg versloeg in de tweede groepsfase de Amerikanen en zijn al zeker van de winst in de groep.

In de andere halve finale speelt Japan, dat de groep van Nederland won, tegen de VS of de Dominicaanse Republiek. De Amerikanen spelen zaterdag tegen de titelverdedigers in een rechtstreeks duel om het laatste plekje in de halve finales. 

Puerto Rico is bepaald geen makkelijke tegenstander voor Nederland. Bij de vorige WBC, in 2013, haalden ze de finale en ook dit keer zijn ze lekker op dreef. Zo werd de Dominicaanse Republiek verslagen, hun eerste WBC-nederlaag in elf duels. "We hebben plezier, we spelen goed en we winnen alles, dit willen we doortrekken", aldus derde honkman Carlos Correa.

Nederland staat ondertussen niet stil en speelt zaterdag een oefenduel tegen de Arizona Diamondbacks in Phoenix. Vervolgens vliegt de ploeg door naar Los Angeles, waar de halve finales en de finale gespeeld worden in het stadion van de LA Dodgers. Maandagavond speelt Nederland daar tegen Puerto Rico.