Solbakken: "Ajax speelde fantastisch"

FC Kopenhagen moest donderdagavond zijn meerdere erkennen tegen Ajax (2-0) en coach Ståle Solbakken sprak van een terechte nederlaag. De 2-1 overwinning meegenomen uit de thuiswedstrijd hield donderdagavond geen stand voor de Deense koploper. Dankzij doelpunten van Bertrand Traoré en Kasper Dolberg boog Ajax de achterstand om.

"Ajax was simpelweg beter", erkende Solbakken na afloop. "Achteraf bekeken hadden we de thuiswedstrijd ruimer moeten winnen", zo trapte hij een open deur in. De 2-0 viel voor de Noorse trainer op een opgelukkig moment, vlak voor rust. "Na rust moesten we gokken en zag je dat de individuele kwaliteiten van Ajax alleen maar beter zichtbaar werden. We hadden met een grotere score kunnen verliezen."

Solbakken toonde zich voorafgaand aan de wedstrijd met Ajax nog kritisch over de speelwijze van de Amsterdammers, maar dat was na donderdagavond niet het geval. "Ajax speelde fantastisch vandaag. Meerdere spelers van ons waren onder de indruk van hun veldspel. Wij maakten zelf veel te veel technische fouten en kwamen nooit echt in ons ritme."