Bayern loot Real in kwartfinale Champions League

Bayern München moet het in de kwartfinale van de Champions League op gaan nemen tegen Real Madrid, zo heeft loting uitgewezen. De Duitsers spelen eerst thuis, waarna de return in de Spaanse hoofdstad plaats zal gaan vinden.

De laatste keer dat Bayern en Real elkaar in de Champions League troffen was in het seizoen 2013/2014 toen het voor een plek in de finale ging. Destijds ging Real door, mede dankzij een 0-4 zege in München. Bij de Koninklijke stond toen Carlo Ancelotti aan het roer, de huidige coach van Bayern. In 2007 zorgde Roy Makaay voor de Duitsers tegen Real voor het snelste doelpunt ooit in de Champions League: 10,12 seconden na de aftrap.

Een andere kraker in de kwartfinale van het kampioenenbal is de ontmoeting tussen Juventus en FC Barcelona. De twee ploegen troffen elkaar onder meer in de finale van 2015 toen Barcelona met 3-1 aan het langste eind trok. Bij Juventus staat Dani Alves onder contract die jaren lang voor Barcelona speelde.

De derde kwartfinale gaat tussen Atlético Madrid en Leicester City. Beide clubs hebben elkaar Europees al eerder getroffen waarbij Atlético allebei de keren aan het langste eind trok. De eerste keer was in het seizoen 1961/1962 toen ze elkaar in de eerste ronde van het toernooi voor bekerwinnaars troffen. In 1997/1998 ontmoetten ze elkaar in de eerste ronde van de UEFA Cup.

Het laatste duel gaat tussen Borussia Dortmund en AS Monaco. Beide teams hebben Europees nog nooit tegen elkaar gespeeld.

De duels worden op 11 en 12 april afgewerkt, terwijl de returns op 18 en 19 april zijn.