Van Gerwen verslaat Taylor in Rotterdam, Van Barneveld magnifiek

De Premier League Darts strijkt donderdag voor de tweede keer neer in Nederland. Net zoals vorig jaar was de avond in het Rotterdamse Ahoy in bizar tempo uitverkocht en het zit er dan ook bom- en bomvol met, vooral in het oranje uitgedoste, dartsfans. Het is de zevende avond, wat betekent dat er na vanavond nog twee op het programma staan voor de nummers negen en tien in de stand afvallen.

Er is Europa League op TV en doorgaans is dat slecht nieuws, maar we hebben toch een goed bericht: de wedstrijden in Rotterdam worden live uitgezonden op RTL Z! Dat is kanaal 12 voor Ziggoklanten en 11 en 733 (HD) voor mensen die bij KPN zitten.

James Wade (ENG) - Jelle Klaasen (NED) 7-3
Door wat wind in Ahoy begon het duel iets later en het was Wade die goed begon: 2-0. Klaasen leek vervolgens iets beter op gang te komen en ondanks dat het niveau niet heel hoog was, kwam hij op één leg achterstand: 3-2. Toch wist de Nederlander het Rotterdamse publiek niet achter zich te krijgen en zelf speelde hij ook niet best. Wade speelde ook niet fantastisch, maar stond zeer solide te finishen en de Engelsman liep zo gestaag weg naar een 7-3 overwinning.  

James Wade - Jelle Klaasen (Bron: PDC)
James Wade - Jelle Klaasen (Bron: PDC)

Peter Wright (SCO) - Dave Chisnall (ENG) 7-4
Wright begon weer prima aan het duel, zoals hij al weken zeer goed gooit. Een 120-finish bracht hem op 2-0, maar met 88 en nog een sterke leg deed Chisnall gelijk wat terug: 2-2. Vanaf dat moment storte het niveau weer in, met name bij Chisnall, en Wright liep met matig spel weg naar 5-2. Een mooie 123-finish bracht Chizzy weer eens een leg en bij 6-3 pakte hij nog een leg, maar daar bleef het bij. Snakebite maakte de wedstrijd via dubbel 10 af: 7-4, waardoor hij ook na vanavond de leider in de Premier League blijft.

Peter Wright - Dave Chisnall (Bron: PDC)
Peter Wright - Dave Chisnall (Bron: PDC)

Raymond van Barneveld (NED) - Gary Anderson (SCO) 7-2
Van Barneveld schoot voor eigen publiek als een malle uit de startblokken met een twaalf- en dertiendarter en triples die met speels gemak gegooid werden. Anderson pakte een leg, maar Van Barneveld leek alleen maar beter te gaan gooien. Op 4-1 gooide hij achteloos een prachtige 156-finish, waardoor het gat met de Schot al vier legs was. Een bijzonder matige leg volgde, maar de Nederlander herstelde zich razendsnel en gooide er gelijk een tiendarter achteraan: 6-2. De volgende leg was weer van wat minder niveau, maar via dubbel 16 pakte Van Barneveld de bijzonder overtuigende 7-2 overwinning.

Raymond van Barneveld - Gary Anderson (Bron: PDC)
Raymond van Barneveld - Gary Anderson (Bron: PDC)

Kim Huybrechts (BEL) - Adrian Lewis (ENG) 3-7
Huybrechts opende het duel prima, terwijl Lewis weer ouderwets wisselvallig speelde. Zo gooide hij achter elkaar 58, 58, 59, 58...en dan ineens weer 180, waarna Huybrechts met een strakke 89-finish op 3-1 kwam. Plotseling was daar ineens weer een opleving van Lewis, die met een 126-finish op 3-3 kwam en ineens de triples met gemak raakte. Huybrechts raakte niks meer en Lewis strafte dat keihard af, door naar een 7-3 overwinning weg te lopen.

Kim Huybrechts - Adrian Lewis (Bron: PDC)
Kim Huybrechts - Adrian Lewis (Bron: PDC)

Phil Taylor (ENG) - Michael van Gerwen (NED) 4-7
Het slotstuk van de avond kende een begin waar vermoedelijk niet iedereen rekening mee had gehouden. Taylor begon sterk, terwijl Van Gerwen juist ontzettend matig gooide en na twee verloren legs gemiddeld zelfs minder dan tachtig punten per beurt gooide. Nadat Taylor op 3-0 kwam leek Van Gerwen eindelijk los te komen en met sterk spel knokte hij zich naar 3-3. De wereldkampioen ging zelfs gelijk door naar 5-3, maar op dat moment lukte het Taylor weer even om eens iets te raken en een leg te pakken. Daar bleef het bij, want Van Gerwen maakte het via dubbel 16 gedecideerd af: 7-4. 

Phil Taylor - Michael van Gerwen (Bron: PDC)
Phil Taylor - Michael van Gerwen (Bron: PDC)

De stand na vanavond (Bron: Oddsportal)
De stand na vanavond (Bron: Oddsportal)