Skiër Fill wint afdalingsbeker na razendspannende finale

Skiër Peter Fill heeft na een prachtige seizoensfinale het World Cup-klassement op de afdaling gewonnen. De Italiaan eindigde tijdens de World Cup-finales in Aspen als tweede en daarmee wipte hij over Kjetil Jansrud, die het hele seizoen aan de leiding ging.

Dominik Paris opende de wedstrijd en zijn tijd bleek al snel een grote uitdaging voor de rest. Zijn landgenoot Fill strandde op 0,08 seconden en richte zijn blik vervolgens op Jansrud. De Noor maakte een aantal foutjes en kwam een halve seconde langzamer over de finish.

Jansrud stond met die tijd op dat moment vijfde van vijf skiërs, terwijl Fill tweede stond. De Italiaan wist daardoor dat hij de World Cup zou winnen als niemand meer sneller was dan hem, en zo geschiedde. Jansrud zakte nog weg naar de elfde plek, Fill bleef op plek twee staan en kon net als vorig seizoen de bokaal voor het eindklassement ophalen. De Zwitser Carlo Janka eindigde in Aspen op 0,18 seconden als derde.