Azerbeidzjan ruziet met F1-eigenaar Liberty Media

Azerbeidzjan is niet blij met de uitspraken van Formule 1-eigenaar Liberty Media. Greg Maffei, baas van dat bedrijf haalde tijdens een evenement van de Deutsche Bank vorige week hard uit naar de race die naar zijn mening niet bijdraagt aan de langetermijngroei van de sport.

Maffei vindt dat de race voornamelijk bedoeld was om de zakken van oud-Formule 1-baas Bernie Ecclestone te vullen. "Het is onze taak om te helpen om de promotors meer succesvol te laten zijn. De houdig van Bernie was: 'hoe kan ik er zoveel mogelijk uitslepen'. Ik hoorde hem praten over slachtoffers. 'Hoeveel kan ik eruit persen, hoeveel vooruit betalen?' Dan kom je uit bij races zoals in Baku, Azerbeidzjan, waar ze ons veel geld betalen, maar het draagt niet bij aan de lange termijn van de raceklasse en aan een gezonde bedrijfsvoering. Het is onze taak om partners te vinden die niet alleen flink betalen, maar ook bijdragen aan het merk Formule 1."

Maffei prijst in dit licht de promotors van de races in Abu Dhabi, Singapore en Mexico die erin slagen om de sport goed aan de man te brengen. Zij moeten samen met Liberty Media ervoor zorgen dat promotors die minder succesvol zijn geholpen worden.

Baku-promotor Arif Rahimov meldde aan Reuters niet blij te zijn met de uitspraken van Maffei. "Ik ben behoorlijk kwaad. Meneer Maffei loopt nog geen half jaar in de Formule 1 rond. Wij werken al drie jaar aan het project en hebben veel meer ervaring met de Formule 1 dan zij. Dit soort uitspraken getuigen van onwetendheid."

Wij van FOK! zeggen in ieder geval: Well done Baku !!!