Duivels en demonen uit topatlete verdreven

Uitstekend nieuws voor topatlete Mercy Cherono: de Keniaanse is niet langer bezeten door de duivel, een demoon, meerdere demonen of hoe het dan ook genoemd dient te worden. 

Cherono had een groot probleem: "Jaar na jaar trainde ik keihard en ging alles heel goed, maar vlak voor een wedstrijd kreeg ik dan een blessure", legt Cherono uit. "Dan nam ik sterke pijnstillers en tijdens de wedstrijd ging het dan wel, maar na afloop kwam de pijn nog sterker terug."

De vicewereldkampioene over 5000 meter van 2013 kreeg van haar man, met wie ze eind vorig jaar trouwde, een gouden tip. "Hij zei dat ik naar Lagos in Nigeria moest reizen", doelend op de Synagogue Church of All Nations, de SCOAN. Daar is de in het land bekende evangelist TB Joshua actief, en die kon haar helpen.

Op YouTube verscheen een video van SCOAN over Cherono, die vorig jaar op de Olympische Spelen vierde werd op de 5000 meter. Ze is daar te zien terwijl een demoon via haar lijkt te praten. "Ik heb haar laten lijden!" en "Waaaahhh", zo klonk het in een soort Gollum-achtige stem. "Ik heb alles vernietigd!" kreeg men ook nog te horen.

Cherono met en over haar demoon (Bron: YouTube)

De demoon liet verder weten het huwelijk van Cherono en haar man vernietigd te hebben. Dat klopt niet helemaal, want de twee zijn nog altijd getrouwd, maar de atlete gaf later wel aan dat ze inderdaad problemen hebben: haar man had al een kind met een andere vrouw en die vrouw zorgde voor de nodige spanningen. Of dat door demonen komt betwijfelen we echter.

Evangelist Joshua hielp Cherono van haar demoon af met een fikse tik op haar hoofd, iets wat sowieso niet echt een slechte oplossing lijkt voor mensen met demonen in hun hoofd..