Bosz: "Natuurlijk wil ik Klaassen er graag bij hebben"

Ajax heeft donderdag een 2-1 nederlaag tegen FC Kopenhagen goed te maken in de Amsterdam Arena. De ploeg van Peter Bosz moet dit doen zonder de geschorste Davy Klaassen.

De aanvoerder van Ajax pakte tijdens de eerste confrontatie met FC Kopenhagen een gele kaart, waardoor hij geschorst is voor het duel van komende donderdag. Hierdoor moet Bosz puzzelen in zijn opstelling. De trainer gaf tijdens de persconferentie toe dat de afwezigheid van Klaassen een gemis zal zijn.

"Natuurlijk wil je hem er graag bij hebben. Hij is de speler in vorm, gaat voorop in de strijd en kan een doelpunt maken", vertelde de trainer. "Maar we zullen iemand anders opstellen en gaan ervan uit dat diegene het ook heel goed gaat doen."

Ajax verloor het eerste duel met Kopenhagen met 2-1. Hierdoor moet Ajax donderdag winnen om de volgende ronde van de Europa League te bereiken. Ondanks de nederlaag, kiest Bosz voor dezelfde speelstijl.

"Het zijn natuurlijk twee verschillende speelstijlen. Zij houden graag veel mensen achter de bal en het is aan ons om daar mee om te gaan. Wij houden ons vast aan onze manier van spelen en daar gaan we niks aan veranderen. Het wordt een topwedstrijd die op het scherpst van de snede gespeeld gaat worden."

"Wij zullen niet ineens hoger springen dan de spelers van Kopenhagen en fysiek ook niet sterker zijn. We zullen in goede doen moeten zijn. Ik vind wel dat wij beter kunnen voetballen. Op dat gebied moeten we het verschil maken", aldus Bosz.